bistricak

Dom Bistričak

+385 (0)42 647 595

O nama

Dom za odrasle osobe Bistričak nalazi se u malom, slikovitom mjestu Jalžabet u Varaždinskoj županiji, udaljeno svega 15 kilometara od Varaždina s kojim je prometno povezano autobusnom i željezničkom linijom. Dom je u funkciji od 1998.godine.


Ove godine u katalog usluga uključili smo organizirano stanovanje u izdvojenoj stambenoj zajednici za 16 osoba. To je novi kvalitetni skok u pružanju usluga jer se na taj način povećava kvaliteta života korisnika, povećava se stupanj neovisnosti, brže se usvajaju vještine vođenja brige o sebi, neovisnije planira život i život u zajednici i konačno uključuje se u život lokalne zajednice.


U Domu se pružaju usluge dugotrajnog i privremenog smještaja za 200 korisnika o kojima skrbi stručno osoblje (socijalni radnici, radni terapeuti, asistent u radnoj terapiji, medicinske sestre, fizioterapeut) i pomoćno osoblje (negovateljice, kuhari, čistačice, pralje, domari).

Korisnici imaju skrb u okviru primarne zdravstvene zaštite: doktor opće medicine, stomatolog, ginekolog te specijalističku skrb psihijatra i neurologa.


musicians musicians musicians musicians

U domu za starije raspolažemo s jednokrevetnim, dvokrevetnim i trokrevetnim, ugodno i kompletno opremljenim sobama. Sobe u novijem dijelu Doma imaju i kupaone.


Odjel za pojačanu njegu opremljen je s pomagalima i medicinskom opremom. Prostorije za fizikalnu medicimu nalaze se u objektu u dvorištu u sklopu koje je odličnoopremljena teretana gdje mogu vježbati svi koji to žele, mogu i smiju iz zdravstvenih razloga.


Korisnicima na raspolaganju stoji nekoliko blagovaona i dnevnih boravaka s TV, DVD, video i radio uređajima. Prostorije radne terapije namjenjene su radnoj terapiji i večini drugih aktivnosti korisnika.


U prostorijama doma nije dozvoljeno pušenje pa se u dvorištu nalazi posebna prostorija namijenjena pušaćima cigareta.


Kuhinja doma opremljena je po HACCP standardima. Svakodnevno se kuhaju tri svježa obroka (vrlo često se koristi voće i povrće proizvedeno u vlastitom vrtu, polju i voćnjaku) a postoji i mogućnost pripremanja jela po želji korisnika.


Oko zgrade ima dosta zelenih površina (oko 6500 kvadratnih metara), šetnica, klupa za odmor, sjenica.


Svakodnevno se organizira niz aktivnosti za korisnike kako bi im život u domu bio ugodniji i sadržajniji.


musicians musicians musicians musicians

Smještajne jedinice

Dom za odrasle osobe Bistričak nalazi se u malom, slikovitom mjestu Jalžabet u Varaždinskoj županiji, udaljeno svega 15 kilometara od Varaždina s kojim je prometno povezano autobusnom i željeznčkom linijom. Dom je u funkciji od 1998.godine. Vizija zaposlenika doma je stvoriti brižan, odgovoran i profesionalan odnos prema korisnicima što je rezultat kontinuiranog stručnog usavršavanja stručnih djelatnika doma. Naša misija je postići da se naši korisnici ćute sigurno i zbrinuto.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Podružnica Doma Bistričak nalazi se u mjestu Brlog na rubu Gacke doline u Ličko-senjskoj županiji . Udaljen je 14 kilometara od Otočca s kojim je prometno povezan autobusnom linijom. Dom se nalazi u novosagrađenom objektu i u funkciji je od 2006.godine. U našoj ustanovi pružamo socijalne usluge odraslim osobama s mentalnim oštećenjima i psiho organskim promjenama te osobama kojima je potrebna pojačana njega (stacionarna njega).

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Dom Kotoriba nalazi se u samom središtu mjesta Kotoriba u Međimurskoj županiji u porječju rijeke Mure uz granicu s Republikom Mađarskom. Prometno je povezana autobusnom i željezničkom vezom s Čakovcem, Koprivnicom, Varaždinom.
Vizija djelatnika Doma je stvoriti brižan i odgovoran odnos korisnicima, osigurati im ugodno okruženje u kojem će osjećati sigurnost i atmosferu nalik domu.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Organizirano stanovanje

Jalžabet

jalzabet

Jalžabet

Potaknuti svom zakonskom regulativom u našoj zemlji, EU i odlukama UN već godinama pokušavamo provesti projekt deinstitucionalizaciji osoba s mentalnim potškoćama u obliku organiziranog stanovanja u našoj ustanovi. Temeljem dobrog iskustva iz podružice Otočac gdje od 2013.godine imamo organizirano stanovanje za dvije osobe zatražili smo odobrenje za takav objekt u Jalžabetu.

SAZNAJTE VIŠE

Trebate više informacija? Javite nam se!

Ovdje možete preuzeti zamolbu za smještaj u Domu Bistričak i popis

svih potrebnih dokumenata ili nas kontaktirajte na broj

+385 042 647 595 ili email adresu socijalna.sluzba@dom-bistricak.hr

ZAMOLBA ZA SMJEŠTAJ POPIS DOKUMENTACIJE