bistricak

Dom Bistričak

+385 (0)42 647 595

Organizirano stanovanje

Dom za dementne osobeOsim socijalne usluge dugotrajnog i privremenog smještaja Dom za odrasle osobe Bistričak ima u vlasništvu kuću u centru Jalžabeta s dvije stambene jedinice s kapacitetom od 8 kreveta u svakoj jedinici. Prva stambena jedinica je otvorila svoja vrata korisnicima usluge organiziranog stanovanja u srpnju 2016. godine kada se uselilo prvih osmero korisnika. Svi korisnici su prije toga koristili uslugu dugotrajnog smještaja u Domu te su prošli kroz program samozbrinjavanja sa svrhom povećanja stupnja samostalnosti svake pojedine osobe. Korisnici su smješteni u izrazito komfornim dvokrevetnim sobama, imaju na raspolaganju kupaonice s tuš kabinama, jacuzzi kadom, kuhinje, blagovaonicu, dnevni boravak, veliku terasu, pristup internetu. Organiziranim stanovanjem se korisnicima tijekom 24 sata dnevno uz organiziranu intenzivnu ili povremenu podršku djelatnika Doma za odrasle osobe Bistričak osiguravaju osnovne životne potrebe te socijalne, radne, kulturne, obrazovne, rekreacijske i dr. potrebe u manjoj zajednici.


Stručni djelatnici tako s korisnicima izrađuju individualan plan promjene stavljajući pri tome naglasak na jake i uzimajući u obzir slabe strane korisnika sa svrhom osposobljavanja korisnika za što viši stupanj samostalnosti u zajednici. U okviru grupnog rada za korisnike organiziranog stanovanja organiziraju se radionice na određenu temu (trening komunikacijskih vještina, nenasilno rješavanje sukoba, osnaživanje korisnika za ravnopravno sudjelovanje u zajednici, vođenje kućanstva, planiranje slobodnog vremena...).


Život u zajednici tako razvija svijest i spoznaje o osobama s mentalnim oštećenjem, o njihovim mogućnostima i potrebama te se time neposredno postiže i smanjenje predrasuda te ravnopravnije sudjelovanje korisnika u životu lokalne zajednice i šire.

Kako bi se korisnici što više osjećali kao u vlastitom domu uz njih žive tri psa tipa labradora o kojima brinu uz podršku stručnih radnika.

Smještajne jedinice

Dom za odrasle osobe Bistričak nalazi se u malom, slikovitom mjestu Jalžabet u Varaždinskoj županiji, udaljeno svega 15 kilometara od Varaždina s kojim je prometno povezano autobusnom i željeznčkom linijom. Dom je u funkciji od 1998.godine. Vizija zaposlenika doma je stvoriti brižan, odgovoran i profesionalan odnos prema korisnicima što je rezultat kontinuiranog stručnog usavršavanja stručnih djelatnika doma. Naša misija je postići da se naši korisnici ćute sigurno i zbrinuto.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Podružnica Doma Bistričak nalazi se u mjestu Brlog na rubu Gacke doline u Ličko-senjskoj županiji . Udaljen je 14 kilometara od Otočca s kojim je prometno povezan autobusnom linijom. Dom se nalazi u novosagrađenom objektu i u funkciji je od 2006.godine. U našoj ustanovi pružamo socijalne usluge odraslim osobama s mentalnim oštećenjima i psiho organskim promjenama te osobama kojima je potrebna pojačana njega (stacionarna njega).

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Dom Kotoriba nalazi se u samom središtu mjesta Kotoriba u Međimurskoj županiji u porječju rijeke Mure uz granicu s Republikom Mađarskom. Prometno je povezana autobusnom i željezničkom vezom s Čakovcem, Koprivnicom, Varaždinom.
Vizija djelatnika Doma je stvoriti brižan i odgovoran odnos korisnicima, osigurati im ugodno okruženje u kojem će osjećati sigurnost i atmosferu nalik domu.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Organizirano stanovanje

Jalžabet

jalzabet

Jalžabet

Potaknuti svom zakonskom regulativom u našoj zemlji, EU i odlukama UN već godinama pokušavamo provesti projekt deinstitucionalizaciji osoba s mentalnim potškoćama u obliku organiziranog stanovanja u našoj ustanovi. Temeljem dobrog iskustva iz podružice Otočac gdje od 2013.godine imamo organizirano stanovanje za dvije osobe zatražili smo odobrenje za takav objekt u Jalžabetu.

SAZNAJTE VIŠE

Trebate više informacija? Javite nam se!

Ovdje možete preuzeti zamolbu za smještaj u Domu Bistričak i popis

svih potrebnih dokumenata ili nas kontaktirajte na broj

+385 042 647 595 ili email adresu socijalna.sluzba@dom-bistricak.hr

ZAMOLBA ZA SMJEŠTAJ POPIS DOKUMENTACIJE