bistricak

Dom Bistričak

+385 (0)42 647 595

Alzheimer i ostale demencije

Dom za Alzheimer dementne osobeVizija Doma za odrasle osobe Bistričak je stvoriti brižan, odgovoran i profesionalan odnos prema korisnicima ustanove dok je misija ustanove preuzeti brigu o skrbi, njezi i ostvarivanju društvenih potreba odraslih osoba da im se pruži najbolji mogući smještaj i njega kako bi se osjećali sigurno i zbrinuto. Poseban naglasak Dom za odrasle osobe Bistričak, Jalžabet stavlja na osobe oboljele od Alzheimerove bolesti i ostale vrste demencije te je tako završena prenamjena prostora u Jedinicu za pojačanu njegu-odjel za Alzheimerovu bolesti i ostale demencije kako bi se korisnicima osigurala maksimalna sigurnost te pružila briga sukladno potrebama specifičnim za oboljele od Alzheimerove bolesti. Odjel za skrb o osobama oboljelim od Alzheimerove demencije i drugih demencija osigurava skrb osobama u srednje teškom stadiju, najzahtjevnijem i najtežem stadiju bolesti. O korisnicima na tom odjelu brine tim kojeg čine medicinske sestre, njegovateljice, socijalni radnik, radni terapeut i fizioterapeut. Korisnicima se pružaju usluge fizioterapeuta, radnog terapeuta, liječnika primarne zdravstvene zaštite, te liječnika specijalista psihijatra i neurologa.


Na Odjelu se pružaju sljedeće usluge:


1. smještaj

2. prehrana

3. briga o zdravlju i njega korisnika

4. svakodnevna pomoć pri održavanju higijene, promjeni položaja, oblačenju, svlačenju, hranjenju, kontroli i pomoći kod uzimanja tekućine

5. osigurava se nadzor nad cjelokupnim funkcioniranjem

6. usluge socijalnog rada i psihosocijalne rehabilitacije

7. usluge radne terapije (grupno i individualno)

8. fizikalne terapije

9. organiziranog provođenja slobodnog vremena

10. posjet svećenika


Neke od usluga koje obuhvaća 24 satna briga o zdravlju:


• stalni nadzor i skrb specijalista – psihijatra, neurologa, kirurga

• preventivna, opća i specijalna zdravstvena njega

• uzimanje materijala za laboratorijske pretrage

• primjena parenteralne terapije

• kontrola krvnog tlaka

• kontrola šećera u krvi

• sanacija dekubitalnih rana

• kateterizacija

• postavljanje/izmjena nazogastrične sonde

• davanje klizmi

• njega stome

Smještajne jedinice

Dom za odrasle osobe Bistričak nalazi se u malom, slikovitom mjestu Jalžabet u Varaždinskoj županiji, udaljeno svega 15 kilometara od Varaždina s kojim je prometno povezano autobusnom i željeznčkom linijom. Dom je u funkciji od 1998.godine. Vizija zaposlenika doma je stvoriti brižan, odgovoran i profesionalan odnos prema korisnicima što je rezultat kontinuiranog stručnog usavršavanja stručnih djelatnika doma. Naša misija je postići da se naši korisnici ćute sigurno i zbrinuto.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Podružnica Doma Bistričak nalazi se u mjestu Brlog na rubu Gacke doline u Ličko-senjskoj županiji . Udaljen je 14 kilometara od Otočca s kojim je prometno povezan autobusnom linijom. Dom se nalazi u novosagrađenom objektu i u funkciji je od 2006.godine. U našoj ustanovi pružamo socijalne usluge odraslim osobama s mentalnim oštećenjima i psiho organskim promjenama te osobama kojima je potrebna pojačana njega (stacionarna njega).

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Dom Kotoriba nalazi se u samom središtu mjesta Kotoriba u Međimurskoj županiji u porječju rijeke Mure uz granicu s Republikom Mađarskom. Prometno je povezana autobusnom i željezničkom vezom s Čakovcem, Koprivnicom, Varaždinom.
Vizija djelatnika Doma je stvoriti brižan i odgovoran odnos korisnicima, osigurati im ugodno okruženje u kojem će osjećati sigurnost i atmosferu nalik domu.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Organizirano stanovanje

Jalžabet

jalzabet

Jalžabet

Potaknuti svom zakonskom regulativom u našoj zemlji, EU i odlukama UN već godinama pokušavamo provesti projekt deinstitucionalizaciji osoba s mentalnim potškoćama u obliku organiziranog stanovanja u našoj ustanovi. Temeljem dobrog iskustva iz podružice Otočac gdje od 2013.godine imamo organizirano stanovanje za dvije osobe zatražili smo odobrenje za takav objekt u Jalžabetu.

SAZNAJTE VIŠE

Trebate više informacija? Javite nam se!

Ovdje možete preuzeti zamolbu za smještaj u Domu Bistričak i popis

svih potrebnih dokumenata ili nas kontaktirajte na broj

+385 042 647 595 ili email adresu socijalna.sluzba@dom-bistricak.hr

ZAMOLBA ZA SMJEŠTAJ POPIS DOKUMENTACIJE