bistricak

Dom Bistričak

+385 (0)42 647 595

Podružnica Otočac

Dom za starije mentalno zaostale osobePodružnica Doma Bistričak nalazi se u mjestu Brlog na rubu Gacke doline u Ličko-senjskoj županiji . Udaljen je 14 kilometara od Otočca s kojim je prometno povezan autobusnom linijom.

Dom se nalazi u novosagrađenom objektu i u funkciji je od 2006.godine. U našoj ustanovi pružamo socijalne usluge odraslim osobama s mentalnim oštećenjima i psiho organskim promjenama te osobama kojima je potrebna pojačana njega (stacionarna njega). Skrbimo o pokretnim, polupokretnim i nepokretnim osobama.

O korisnicima u Domu brine se stručno osoblje (socijalni radnik, radni terapeut, fizioterapeut, medicinska sestra) i pomoćno osoblje (njegovatelji, domar, pomoćni radnici u praonici rublja).

O korisnicima skrbi i doktor opće medicine i psihijatar. Dom ima odjel za pojačanu njegu koji je opremljen svim pomagalima i medicinskom opremom.

Sobe za korisnike (jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne) posve su opremljene prema važećim standardima

Korisnici mogu koristiti u Domu nekoliko blagovaona, dnevnih boravaka s TV prijemnicima i radio uređajima. Na raspolaganju imaju prostorije radne terapije, fizikalne terapije i nekoliko čajnih kuhinja.

Prehrana je u skladu s važećim normativima, vodi se posebna briga o dijetalnoj prehrani (na preporuku liječnika), a postoji mogućnost naručivanja jela po želji uz nadoplatu.

Kuhinja doma opremljena je po HACCP standardima.
Oko zgrade Doma uređene su zelene površine od 5000 kvadratnih metara sa sjenicom, šetnicama, klupama za odmor.

Svakodnevno se organiziraju razne aktivnosti s ciljem da život u domu bude što sadržajniji a prilagođene su potrebama, željama i mogućnostima korisnika.

Smještajne jedinice

Dom za odrasle osobe Bistričak nalazi se u malom, slikovitom mjestu Jalžabet u Varaždinskoj županiji, udaljeno svega 15 kilometara od Varaždina s kojim je prometno povezano autobusnom i željeznčkom linijom. Dom je u funkciji od 1998.godine. Vizija zaposlenika doma je stvoriti brižan, odgovoran i profesionalan odnos prema korisnicima što je rezultat kontinuiranog stručnog usavršavanja stručnih djelatnika doma. Naša misija je postići da se naši korisnici ćute sigurno i zbrinuto.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Podružnica Doma Bistričak nalazi se u mjestu Brlog na rubu Gacke doline u Ličko-senjskoj županiji . Udaljen je 14 kilometara od Otočca s kojim je prometno povezan autobusnom linijom. Dom se nalazi u novosagrađenom objektu i u funkciji je od 2006.godine. U našoj ustanovi pružamo socijalne usluge odraslim osobama s mentalnim oštećenjima i psiho organskim promjenama te osobama kojima je potrebna pojačana njega (stacionarna njega).

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Dom Kotoriba nalazi se u samom središtu mjesta Kotoriba u Međimurskoj županiji u porječju rijeke Mure uz granicu s Republikom Mađarskom. Prometno je povezana autobusnom i željezničkom vezom s Čakovcem, Koprivnicom, Varaždinom.
Vizija djelatnika Doma je stvoriti brižan i odgovoran odnos korisnicima, osigurati im ugodno okruženje u kojem će osjećati sigurnost i atmosferu nalik domu.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Organizirano stanovanje

Jalžabet

jalzabet

Jalžabet

Potaknuti svom zakonskom regulativom u našoj zemlji, EU i odlukama UN već godinama pokušavamo provesti projekt deinstitucionalizaciji osoba s mentalnim potškoćama u obliku organiziranog stanovanja u našoj ustanovi. Temeljem dobrog iskustva iz podružice Otočac gdje od 2013.godine imamo organizirano stanovanje za dvije osobe zatražili smo odobrenje za takav objekt u Jalžabetu.

SAZNAJTE VIŠE

Trebate više informacija? Javite nam se!

Ovdje možete preuzeti zamolbu za smještaj u Domu Bistričak i popis

svih potrebnih dokumenata ili nas kontaktirajte na broj

+385 042 647 595 ili email adresu socijalna.sluzba@dom-bistricak.hr

ZAMOLBA ZA SMJEŠTAJ POPIS DOKUMENTACIJE