bistricak

Dom Bistričak

+385 (0)42 647 595

Organizirano stanovanje Jalžabet

Dom za starije osobe s mentalnim oštećenjimaPotaknuti svom zakonskom regulativom u našoj zemlji, EU i odlukama UN već godinama pokušavamo provesti projekt deinstitucionalizaciji osoba s mentalnim poteškoćama u obliku organiziranog stanovanja u našoj ustanovi.

Temeljem dobrog iskustva iz podružnice Otočac gdje od 2013.godine imamo organizirano stanovanje za dvije osobe zatražili smo odobrenje za takav objekt u Jalžabetu.

Ove godine po dobivanju sve potrebne dokumentacije organiziramo stanovanje za 16 osoba u krasnom ambijentu obiteljske kuće, smještene u samom centru Jalžabeta, okružene zelenilom, dobro opremljenom iznad svih standarda.

U objektu se nalaze dvije stambene jedinice a svaka je namjenjena smještaju 8 osoba. Svaka stambena jedinica raspolaže s četri dvokrevetne sobe, ima posve opremljenu kuhinju s blagovaonskim dijelom, kupaonicu, dva sanitarna čvora, veliki dnevni boravak, opremljenim s TV i audio uređajima. Uz objekt se nalazi zatvorena terasa i dvorište sa zelenilom.

Korisnicima će se pružati 24satna sveobuhvatna podrška kako bi u što je moguće većoj mjeri usvojili vještine odgovornog raspolaganja s novcem, brige o sebi i o stanu, pripreme hrane, korištenja javnog prijevoza, stvaranja i održavanja prijateljstava i poznanstava. Poticati će se na korištenje usluga koje lokalna zajednica nudi (zdravstvena skrb, trgovine, kulturne, rekreacijske, sportske i religiozne aktivnosti).

Smještaj je idealan za pokretne osobe i za životne partnere.Fotogalerija

Interijer Jalzabet Interijer Jalzabet Interijer Jalzabet Interijer Jalzabet Interijer Jalzabet Interijer Jalzabet Interijer Jalzabet Interijer Jalzabet Interijer Jalzabet

Smještajne jedinice

Dom za odrasle osobe Bistričak nalazi se u malom, slikovitom mjestu Jalžabet u Varaždinskoj županiji, udaljeno svega 15 kilometara od Varaždina s kojim je prometno povezano autobusnom i željeznčkom linijom. Dom je u funkciji od 1998.godine. Vizija zaposlenika doma je stvoriti brižan, odgovoran i profesionalan odnos prema korisnicima što je rezultat kontinuiranog stručnog usavršavanja stručnih djelatnika doma. Naša misija je postići da se naši korisnici ćute sigurno i zbrinuto.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Podružnica Doma Bistričak nalazi se u mjestu Brlog na rubu Gacke doline u Ličko-senjskoj županiji . Udaljen je 14 kilometara od Otočca s kojim je prometno povezan autobusnom linijom. Dom se nalazi u novosagrađenom objektu i u funkciji je od 2006.godine. U našoj ustanovi pružamo socijalne usluge odraslim osobama s mentalnim oštećenjima i psiho organskim promjenama te osobama kojima je potrebna pojačana njega (stacionarna njega).

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Dom Kotoriba nalazi se u samom središtu mjesta Kotoriba u Međimurskoj županiji u porječju rijeke Mure uz granicu s Republikom Mađarskom. Prometno je povezana autobusnom i željezničkom vezom s Čakovcem, Koprivnicom, Varaždinom.
Vizija djelatnika Doma je stvoriti brižan i odgovoran odnos korisnicima, osigurati im ugodno okruženje u kojem će osjećati sigurnost i atmosferu nalik domu.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Organizirano stanovanje

Jalžabet

jalzabet

Jalžabet

Potaknuti svom zakonskom regulativom u našoj zemlji, EU i odlukama UN već godinama pokušavamo provesti projekt deinstitucionalizaciji osoba s mentalnim potškoćama u obliku organiziranog stanovanja u našoj ustanovi. Temeljem dobrog iskustva iz podružice Otočac gdje od 2013.godine imamo organizirano stanovanje za dvije osobe zatražili smo odobrenje za takav objekt u Jalžabetu.

SAZNAJTE VIŠE

Trebate više informacija? Javite nam se!

Ovdje možete preuzeti zamolbu za smještaj u Domu Bistričak i popis

svih potrebnih dokumenata ili nas kontaktirajte na broj

+385 042 647 595 ili email adresu socijalna.sluzba@dom-bistricak.hr

ZAMOLBA ZA SMJEŠTAJ POPIS DOKUMENTACIJE