bistricak

Dom Bistričak

+385 (0)42 647 595

Dom Kotoriba

Dom za starije psihički bolesne osobeDom Kotoriba nalazi se u samom središtu mjesta Kotoriba u Međimurskoj županiji u porječju rijeke Mure uz granicu s Republikom Mađarskom. Prometno je povezana autobusnom i željezničkom vezom s Čakovcem, Koprivnicom, Varaždinom.

Vizija djelatnika Doma je stvoriti brižan i odgovoran odnos korisnicima, osigurati im ugodno okruženje u kojem će osjećati sigurnost i atmosferu nalik domu.

U domu za starije se pružaju usluge dugotrajnog i privremenog smještaja za 106 odraslih osoba s mentalnim poteškoćama, psiho-organskim promjenama. Skrb je primjerena za pokretne, polupokretne i nepokretne osobe te za osobe kojima je potrebna pojačana njega (stacionarna njega). Korisnici borave u domu ili temeljem sklapanja ugovora o smještaju (plaćanje pune ekonomske cijene smještaja) ili temeljem rješenja nadležnog Centra za socijalnu skrb.

O korisnicima skrbi stručno osoblje (socijalni radnik, radni terapeut, medicinska sestra) i pomoćno osoblje (njegovatelji, kuhari, čistačice,domar, pomoćni radnik u praonici rublja).Doktor opće medicine skrbi o korisnicima uz medicinsku sestru, te konzilijarne specijaliste-psihijatra i neurologa.

Korisnicima su na raspolaganju ugodne, posve opremljene sobe:jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne s pozivnom signalizacijom. Nekoliko soba ima i vlastitu kupaonicu.

Odjel za pojačanu njegu opremljen je svim potrebnim pomagalima i medicinskom opremom.

U Domu ima nekoliko blagovaonica, dnevni boravak t TV i radio uređajem, prostorija radne terapije, čajna kuhinja i prostorija za pušače.

Kuhinja Doma opremljena je po HACCP standardima.

Oko zgrade uređene su zelene površine sa sjenicama, klupama za sjedenje i prostorom za šetnju na otprilike 3 000 m2.

Smještajne jedinice

Dom za odrasle osobe Bistričak nalazi se u malom, slikovitom mjestu Jalžabet u Varaždinskoj županiji, udaljeno svega 15 kilometara od Varaždina s kojim je prometno povezano autobusnom i željeznčkom linijom. Dom je u funkciji od 1998.godine. Vizija zaposlenika doma je stvoriti brižan, odgovoran i profesionalan odnos prema korisnicima što je rezultat kontinuiranog stručnog usavršavanja stručnih djelatnika doma. Naša misija je postići da se naši korisnici ćute sigurno i zbrinuto.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Podružnica Doma Bistričak nalazi se u mjestu Brlog na rubu Gacke doline u Ličko-senjskoj županiji . Udaljen je 14 kilometara od Otočca s kojim je prometno povezan autobusnom linijom. Dom se nalazi u novosagrađenom objektu i u funkciji je od 2006.godine. U našoj ustanovi pružamo socijalne usluge odraslim osobama s mentalnim oštećenjima i psiho organskim promjenama te osobama kojima je potrebna pojačana njega (stacionarna njega).

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Dom Kotoriba nalazi se u samom središtu mjesta Kotoriba u Međimurskoj županiji u porječju rijeke Mure uz granicu s Republikom Mađarskom. Prometno je povezana autobusnom i željezničkom vezom s Čakovcem, Koprivnicom, Varaždinom.
Vizija djelatnika Doma je stvoriti brižan i odgovoran odnos korisnicima, osigurati im ugodno okruženje u kojem će osjećati sigurnost i atmosferu nalik domu.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Organizirano stanovanje

Jalžabet

jalzabet

Jalžabet

Potaknuti svom zakonskom regulativom u našoj zemlji, EU i odlukama UN već godinama pokušavamo provesti projekt deinstitucionalizaciji osoba s mentalnim potškoćama u obliku organiziranog stanovanja u našoj ustanovi. Temeljem dobrog iskustva iz podružice Otočac gdje od 2013.godine imamo organizirano stanovanje za dvije osobe zatražili smo odobrenje za takav objekt u Jalžabetu.

SAZNAJTE VIŠE

Trebate više informacija? Javite nam se!

Ovdje možete preuzeti zamolbu za smještaj u Domu Bistričak i popis

svih potrebnih dokumenata ili nas kontaktirajte na broj

+385 042 647 595 ili email adresu socijalna.sluzba@dom-bistricak.hr

ZAMOLBA ZA SMJEŠTAJ POPIS DOKUMENTACIJE