bistricak

Dom Bistričak

+385 (0)42 647 595

Organizirano stanovanje Otočac

ORGANIZIRANO STANOVANJE2013. godine počeli smo projekt organiziranog stanovanja u Otočcu. Stambena jedinica smještena je u samom centru Otočca u stambenoj zgradi. Dva korisnika koja su od samog početka u stanu dobro funkcioniraju i kod njih se vidi znatan napredak. Zatraženo je odobrenje za smještaj još jednog korisnika.

Za korisnike je u početku osigurana 24-satna podrška, ali se nakon određenog vremena smanjila, sukladno s podizanjem stupnja samostalnosti i njihovog uključivanja u različite dnevne programe. Smještajem korisnika u manje stambene zajednice osiguran je veći standard života od onog kojeg imaju u instituciji.

Briga o sebi, radnom i stambenom prostoru, sitni popravci, nabava sitnog potrošnog materijala, planirano korištenje džeparca, nabava namirnica i priprema jela, usvajanje higijenskih i radnih navika sastavni su dio života korisnika u stambenoj jedinici.

Životom u stambenoj zajednici osobama s mentalnim oštećenjima pruža se mogućnost da žive u lokalnoj zajednici kao ravnopravni članovi društva gdje mogu potpuno sudjelovati u svim kulturnim, zdravstvenim, radnim, sportskim i vjerskim sadržajima.Fotogalerija

Organizirano stanovanje Organizirano stanovanje Organizirano stanovanje Organizirano stanovanje

Smještajne jedinice

Dom za odrasle osobe Bistričak nalazi se u malom, slikovitom mjestu Jalžabet u Varaždinskoj županiji, udaljeno svega 15 kilometara od Varaždina s kojim je prometno povezano autobusnom i željeznčkom linijom. Dom je u funkciji od 1998.godine. Vizija zaposlenika doma je stvoriti brižan, odgovoran i profesionalan odnos prema korisnicima što je rezultat kontinuiranog stručnog usavršavanja stručnih djelatnika doma. Naša misija je postići da se naši korisnici ćute sigurno i zbrinuto.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Podružnica Doma Bistričak nalazi se u mjestu Brlog na rubu Gacke doline u Ličko-senjskoj županiji . Udaljen je 14 kilometara od Otočca s kojim je prometno povezan autobusnom linijom. Dom se nalazi u novosagrađenom objektu i u funkciji je od 2006.godine. U našoj ustanovi pružamo socijalne usluge odraslim osobama s mentalnim oštećenjima i psiho organskim promjenama te osobama kojima je potrebna pojačana njega (stacionarna njega).

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Dom Kotoriba nalazi se u samom središtu mjesta Kotoriba u Međimurskoj županiji u porječju rijeke Mure uz granicu s Republikom Mađarskom. Prometno je povezana autobusnom i željezničkom vezom s Čakovcem, Koprivnicom, Varaždinom.
Vizija djelatnika Doma je stvoriti brižan i odgovoran odnos korisnicima, osigurati im ugodno okruženje u kojem će osjećati sigurnost i atmosferu nalik domu.

SAZNAJTE VIŠE
bistričak

Organizirano stanovanje

Jalžabet

jalzabet

Jalžabet

Potaknuti svom zakonskom regulativom u našoj zemlji, EU i odlukama UN već godinama pokušavamo provesti projekt deinstitucionalizaciji osoba s mentalnim potškoćama u obliku organiziranog stanovanja u našoj ustanovi. Temeljem dobrog iskustva iz podružice Otočac gdje od 2013.godine imamo organizirano stanovanje za dvije osobe zatražili smo odobrenje za takav objekt u Jalžabetu.

SAZNAJTE VIŠE

Trebate više informacija? Javite nam se!

Ovdje možete preuzeti zamolbu za smještaj u Domu Bistričak i popis

svih potrebnih dokumenata ili nas kontaktirajte na broj

+385 042 647 595 ili email adresu socijalna.sluzba@dom-bistricak.hr

ZAMOLBA ZA SMJEŠTAJ POPIS DOKUMENTACIJE